Parketta egyéb fapadlók ápolása tisztítása

Ahhoz , hogy parkettáját , svédpadlóját , egyéb fa padlóburkolatait sokáig teljes szépségükben élvezhesse , ajántott a következő javaslatokat betartani .A padlófelület kezelését és ápolását a padló igénybevételének megfelelően végezze . Fontos a padlófelületet karcoló porszemcsék , szennyeződések eltávolítása. A bejárat elé helyezett szennyfogó szőnyeggel elkerülheti a homokszemcsék és hasonló szennyeződések felhordását . A napi vagy heti ápoláshoz , a porosodástól függően elegendő a partvissal , vagy mikroszálas kendővel való portalanítás . kereskedelmi forgalomban kaphatók kifejezetten erre a célra való takarító eszközök . A porszívófejjel vigyázzunk , csak karcolásmentes porszívófejet használjunk . A padlófelületet megvédi a karcolódástól  , a szék- és bútorlábak alá ragasztott filcalátét .A parkettán fém tűsarkű cipővel ne közlekedjen . A parkettát vízzel ne árassza el , ha mégis megtörténik , a lehető legrövidebb időn belül törölje szárazra .A lakkozott , olajozott , viaszolt parketta ápolásához , vegye figyelembe , mit ajánl a takarításhoz és ápoláshoz a felületkezelő anyagok gyártója . 

Általában ápolószerrel való kezelés elegendő évi egy vagy két alkalommal , használattól függöen . A kereskedelemben a parkettaápolók széles skálája megvásárolható , egészen a padlóápolási  szinten használható szinte  egy réteg lakkozással felérő ,  védőréteget adó ápoló szerekig . Figyeljünk arra is , hogy ne használjunk olyan ápolószereket amik síkossá teszik a felületet , mert ez balesetveszélyes .

SZILIKON TARTALMÚ ÁPOLÓSZEREKET SOHA NE HASZNÁLJON ! Veszélyesen síkossá teszik a felületet . 

A felületek nedves tisztítását , a lehető legkevesebb vízzel végezze .Az ideális nedvesség , ami feltörlés után 1 perc alatt felszárad .